Holland Doc

El Olvido

VPRO, IKON

Heddy Honigmann schetst in 'El Olvido' een indringend portret van de talloze inwoners van Lima die aan de onderkant van de samenleving leven. Straatkinderen, zwervers, obers en kleine middenstanders komen aan het woord en vertellen aan de hand van persoonlijke anekdotes de hele politieke geschiedenis van Peru.

In Lima is het leven de laatste decennia alleen maar slechter geworden, is de strekking van El Olvido. Omdat het lot van de acht miljoen inwoners van Lima volgens Honigmann niemand iets kan schelen, heet de film El Olvido: de vergetelheid.Ondanks de misère en het verdriet, heeft Honigmann ook oog voor de poëzie en humor in hun verhalen en brengt zij zodoende een eerbetoon aan haar geboorteland.

“Er is meer in een samenleving dan een pokdalige buitenkant. In de film leest iemand een gedicht van de Peruaanse dichter José Watanabe over een nachtzwaluw die zich niet laat afschrikken door een stier. Onder de dikke huid van het dier en achter zijn agressieve houding vermoedt de vogel tederheid. 'El olvido' toont het gelijk van de zwaluw.”
Jos van der Burg in het Parool, 22-10-08

Meer docu's die zich afspelen in Zuid-Amerika