Dinsdag 14 februari begint het zoveelste jaarlijkse commerciële feest voor (web)winkels weer. Jan en alleman zet zijn of haar geliefde in het zonnetje. De liefde gaat echter niet altijd over rozen. Waar het ene stel jaren gelukkig is, heeft de ander moeite om relaties staande te houden. En wat als je geen liefde vindt bij mensen, maar bij poppen?

My Silicone Love

De Britse Everard (58) lijkt op het eerste gezicht een normale, eenzame man. Hij heeft zich afgesloten van de buitenwereld, maar heeft wel een relatie. Met dertien poppen.

Hij houdt van zijn poppen alsof het echte vrouwen zijn: hij praat met hen, kleedt ze aan en heeft sex met ze. My Silicone Love zet de alledaagsheid van Everards bestaan tegenover zijn fantasiewereld waarin de poppen tot leven komen.

Happily Ever After

Het liefdesleven van Tatjana Božic gaat niet over rozen: haar relaties houden geen van allen stand. Als haar laatste relatie op de klippen lijkt te lopen, gaat het roer om. Tatjana besluit haar ex-mannen op te zoeken en met hulp van hen te onderzoeken waar het fout gaat en wat ze hiervan kan leren voor het heden. Hoe verder het tragikomische zelfportret Happily Ever After vordert, hoe duidelijker de complexiteit van het liefdesleven van de moderne mens wordt.

Als ik jou niet had

Riek en Harrie zijn twee ras-Amsterdammers die elkaar op latere leeftijd hebben leren kennen en verliefd zijn geworden. Ze genieten volop van trips die ze maken met hun oude, krakkemikkige camper, maar ze delen ook een diep verdriet. Een documentaire van Anne-Marieke Graafmans over twee oudere Amsterdammers die beiden een kind hebben verloren.

Meer liefdesverhalen