Van 10 tot en met 17 oktober zijn er in de 'groene week' op NPO 2 diverse documentaires over het klimaat te zijn bij 2Doc. Behalve documentaires op het net, vind je ook veel andere klimaattips op 2Doc.nl. Kijk mee!

Klimaatontkenners

"Het klimaat verandert niet door CO2-uitstaat en al helemaal niet door menselijk handelen. De wereld koelt juist af. Global warming is een sprookje van de linkse kerk. Er is te weinig CO2 in de lucht, niet te veel."  In Amerika maken denktanks er een dagtaak van om de wereld hiervan te overtuigen. Gideon Levy reist af naar de VS om dit met eigen ogen te ervaren. In Klimaatontkenners krijgt programmamaker Gideon Levy een stoomcursus klimaatontkenning.

Racing Extinction

Regisseur Louie Psihoyos en zijn team reizen de hele wereld over om de meest gevaarlijke zwarte markten te infiltreren. Wat is het verband tussen de uitstoot van koolstof en bedreigde diersoorten? De film onthult verpletterende, nooit eerder vertoonde beelden die de blik op de wereld veranderen.

Sea Blind

De scheepvaart is een van de meest vervuilende, ongereguleerde en gesloten bedrijfstakken ter wereld.

De man die de wereld wilde veranderen

Kan één man in deze tijd de wereld voorgoed veranderen? Kunstenaar en visionair Peter Westerveld denkt van wel. Is hij gek of geniaal?

Meer klimaatdocumentaires