2Doc:

Klimaatontkenners

VARA

In deze documentaire duikt Gideon Levy in de wereld van de klimaatontkenners.

Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA maakte deze video waarin ze de verschillende aspecten van de opwarming van de aarde uitleggen.

Meer over 'Klimaatontkenners'

Er zijn miljoenen Amerikanen die geloven dat menselijk handelen niks te maken heeft met het opwarmen van de aarde, onder wie presidentskandidaat Donald Trump. De Republikeinse meerderheid in de Senaat en in het Congres is de afgelopen jaren uiterst succesvol geweest in het blokkeren van wetgeving die de uitstoot van broeikasgassen zou verminderen.

De Nederlandse journalist Gideon Levy reist af naar de Verenigde Staten om de wereld van klimaatontkenners te onderzoeken. Hij volgt de sporen van het geld dat deze industrie draaiende houdt. Van oliebedrijven die wetenschappers betalen tot denktanks die memo’s schrijven voor de journalisten en politici. Om deze wereld te ontdekken ondergaat Levy een workshop ‘klimaatontkennen voor dummies’ bij de machtigste, conservatieve denktank van de Verenigde Staten.

Er is niet alleen slecht nieuws..

In deze video legt het Amerikaanse wetenschapsblad Science uit hoe het verbod op bepaalde chemicaliën heeft gezorgd voor een vermindering van bepaalde broeikasgassen in de atmosfeer.

Bezoek ook de website van NPO Groen