Houd jij altijd nog een beetje maand over aan het einde van je geld? Of weet je niet waar je al je centen moet laten? In de maand augustus vertoont NPO 2 documentaires over geld en het gebrek daaraan, zoals 'Inequality for All' en 'Park Avenue'. 2Doc.nl deelt films over mensen die dromen van een betere financiële toekomst én over mensen die al in die fortuinlijke realiteit leven.

Schuldig

In de serie Schuldig zien we hoe in Nederland wordt omgegaan met schulden en schuldenaren. Enkele bewoners uit de Amsterdamse Vogelbuurt geven een inkijkje in hun leven in het rood.

The Queen of Versailles

De familie Siegel was exorbitant rijk omstreeks 2007. Het kon niet op en ze bouwden het grootste woonhuis van Amerika. Dit woonhuis was geïnspireerd op het paleis van Versailles en herbouwd in een moderne stijl met een sushi-bar en een bowlingbaan. Wanneer de crisis haar intrede doet, loopt alles helaas anders dan verwacht.

Destiny

Cheryl voedt haar dochtertje Destiny alleen op. Als jonge, schoolgaande moeder in een grote stad kan het leven echter hard zijn. De vader van Destiny neemt zijn verantwoordelijkheid niet, schuldeisers dienen zich aan en thuis lopen de onderlinge spanningen met haar eigen moeder steeds verder op.

Give Us the Money

Bono en Bob Geldof zijn bekende activisten in de strijd tegen armoede. Hun doel was om met muziek van een groot publiek aandacht te vragen voor de arme mensen in de wereld. Politici zouden deze roep om verandering niet kunnen negeren. Maar hebben hun concerten en campagnes nu echt geholpen?

Gooische Mannen

Ze zijn jong, ze hebben geld, soms veel geld, en ze leven in het reservaat dat Het Gooi heet: De Gooische mannen. In de humoristische documentaire Gooische Mannen zien we kapper Hugo die met een van zijn klanten de kenmerken aansnijdt die typisch zijn voor de mannen uit het Gooi. Jessica Villerius neemt vervolgens een kijkje in het leven van deze mannen, voor wie auto’s, het aantal vrouwen, echtscheidingen en alimentatiebedragen statusbepalend zijn.

1 Dorp, 1 Postcode, 43 miljoen

In het Zeeuwse Vrouwenpolder viel op 1 januari 2014 de de Postcodeloterij Kanjer. Patrick Lodiers, oud-Vrouwenpoldernaar, gaat terug naar zijn dorp om de balans op te maken. Hoe gaat het met de bewoners, zijn ze jaloers of gunnen ze het elkaar?

Meer documentaires