2Doc vertoont dit jaar in samenwerking met IDFA wederom een selectie van vijf Nederlandse documentaires die tijdens het festival in première gaan. Aansluitend aan de uitzendingen worden op NPO 2 Extra en hier DocTalks uitgezonden met de makers.

Bellingcat - Truth in a Post-Truth World

Kunnen we nog uitgaan van een waarheid in deze tijden van nepnieuws? Bellingcat, een internationaal netwerk van gewone burgers en jonge computernerds, krijgt de feiten boven tafel.

 

Trapped in the City of a Thousand Mountains

In de Chinese metropool Chongqing is de bloei van hiphopbands door de autoriteiten aan banden gelegd. Zangeres Lady Duck laat de hiphopwereld en bijbehorende undergroundcultuur van haar stad zien.

 

Sylvana - Demon or Diva

Sylvana Simons was ooit vj bij muziekzender TMF. Nu leidt ze de politieke partij BIJ1. In haar strijd voor een gelijke wereld spreekt ze zich fel uit tegen onrecht in de samenleving. Dit leidt tot heftige reacties en zelfs doodsbedreigingen.

O Amor é Único

In een Braziliaans bergdorpje woont de tachtigjarige Dona Alva, alias De machovrouw. Na de dood van haar man, met wie ze een liefdeloos huwelijk had, gaat ze dapper op zoek naar een nieuwe liefde.

But Now is Perfect

Riace is een verlaten krimpdorp, tot de burgemeester zijn dorp openstelt voor migranten. De Italiaanse bewoners en migranten vormen een nieuwe gemeenschap waarin onderlinge vriendschappen ontstaan.