IDFA Awards

2Doc Primeurs

2Doc vertoont samen met IDFA een selectie van vijf verrassende documentaires die tijdens het festival 2019 in première gaan. Je bekijkt ze op het festival of gewoon vanaf de bank.

Inside IDFA

In de vijfdelige serie Inside IDFA gaan bekende Nederlanders als Peter Buwalda, Umberto Tan en Nazmiye Oral in gesprek met de makers van hun favoriete documentaires.

Talkshow 'Dit is IDFA'

Het IDFA is begonnen! Nadia Moussaid trapt het festival af met de talkshow 'Dit is IDFA'. Panelleden Adriaan van Dis, Tim Hofman en Carolien Borgers gidsen je door het overweldigende docu-aanbod.

Ersin Kiris interviewt in Londen Lauren Greenfield, de maker van de documentaire The Kingmaker over Imelda Marcos. Auteur Chams Eddine Zaougui vertelt over onze fascinatie voor slechteriken. Nadia spreekt drie jonge documentairemakers, Loretta van der Horst en Ilse & Femke van Velzen over hun fascinatie voor onrecht en de gevaarlijke kanten van hun werk.

Tips voor het festival

Ook dit jaar heeft het Amsterdamse documentairefestival weer een overweldigend aanbod. Maar welke films op IDFA móet je nu echt gezien hebben? Nathalie Windhorst, die internationale documentaires aankoopt voor de NPO, geeft je 20 programmatips.

Tips voor het interactieve documentaireprogramma DocLab

Je hoeft niet alleen in een bioscoopzaal te zitten om het festival mee te maken. In Tolhuistuin, EYE, Artis en de Amstelpassage van Amsterdam Centraal (Lil’ Amsterdam) vind je DocLab; het platform voor interactieve documentaires en nieuwe manieren van verhalen vertellen. Hier kun je jezelf onderdompelen in non-fictieverhalen en je laten inspireren. Maar wat móet je nu hebben gezien? 2Doc geeft je zeven tips.

Tips voor IDFA vanaf de bank

Kijk jij liever documentaires in je eigen home cinema? Dat kan! Ook vanaf de bank bekijk je topfilms van deze en de vorige editie van het grootste documentairefestival ter wereld.

IDFA-klassiekers op NPO 2 extra

In aanloop naar IDFA 2019 zendt NPO2 extra tien avonden lang elke avond een IDFA-klassieker uit. Naast publieksfavorieten als 'Doof kind' en 'De kinderen van juf Kiet' zijn de twee best bezochte documentaires in de Nederlandse bioscopen aller tijden te zien: 'Alleman' van Bert Haanstra en 'Zij gelooft in mij' van John Appel.