U heeft op 2Doc.nl de mogelijkheid om uw favoriete documentaires via internet op uw computer, telefoon of tablet te bekijken of beluisteren op het moment dat u dat wilt. Op deze pagina vindt u tips en oplossingen voor eventuele afspeel- en ontvangstproblemen.

Melding 'niet meer beschikbaar'

Krijg je de melding 'deze uitzending is niet meer beschikbaar' als je een documentaire wilt afspelen? Dat kan. De omroepen kopen, naast hun eigen documentaires, ook documentaires aan in het buitenland. Hierbij wordt een licentieovereenkomst afgesloten waarin wordt bepaald hoe lang de film online mag staan. Dat kan variëren van 7 dagen tot 30 dagen.
Heel soms kan het ook een half jaar of een jaar zijn. Krijg je deze melding maar is de docu gemaakt door een Nederlandse maker? Stuur ons dan een mail, dan gaan we na of dit klopt.

Geo Restriction

De meeste documentaires zijn via internet niet te bekijken buiten Nederland. Dat komt doordat van veel documentaires die wij uitzenden alleen de rechten aangekocht zijn voor Nederland. De documentaires zijn daarom 'geo restricted'.

Chromecast

Vanaf een computer
Het is mogelijk om vanaf een computer een heel tabblad van de chrome browser te streamen (te ‘casten’) naar een Chromecast. Hiervoor dient u wel in het bezit te zijn van een chromecast apparaat dat op uw TV is aangesloten

Het is op dit moment niet mogelijk om vanuit de NPO mediaspeler zelf de Chromecast te benaderen via het cast icoon, streamen doe je via Chrome.

Vanaf een Android telefoon of tablet
Het is mogelijk om vanaf een Android telefoon of tablet video te streamen naar de Chromecast

1. Verbind je Android apparaat met hetzelfde wifi netwerk waar het Chromecast apparaatop is aangesloten.
2. Om te kunnen streamen heb je een aparte app nodig, in dit voorbeeld is dat Google Home
3. Open de Google Home app .
4. Klik in de linker bovenhoek van het homescherm op Menu > Cast Screen / audio > Cast Screen / audio.
5. Selecteer je Chromecast apparaat

Apple Airplay

Vanaf een computer
Wanneer je een Apple TV hebt, dan is het mogelijk om via Airplay video te streamen van je Apple apparaat.
Vanaf een MacBook: Binnen Safari zit een airplayknop waarmee u video naar uw Apple TV kunt streamen.
https://support.apple.com/nl-nl/HT201343

Vanaf een iPhone of iPad
iPhones hebben een Airplay mogelijkheid waarmee ze het beeld van een video kunnen streamen naar een apple TV.
• Maak verbinding met hetzelfde Wi-Fi-netwerk op uw iOS-apparaat en op het apparaat waarnaar u wilt streamen via AirPlay.
• Veeg op het iOS-apparaat vanaf de onderkant van het scherm omhoog om het bedieningspaneel te openen.
• Veeg in het bedieningspaneel horizontaal om het scherm Huidige weer te geven.
• Selecteer uw AirPlay-apparaat:
• Selecteer op de iPad, in de lijst met beschikbare AirPlay-apparaten, het apparaat waarnaar u wilt streamen via AirPlay.
• Tik op de iPhone of iPod touch op om de lijst met beschikbare AirPlay-apparaten weer te geven en selecteer het apparaat waarnaar u wilt streamen via AirPlay.
https://support.apple.com/nl-nl/HT204289

NPO app

Het is ook mogelijk om via de NPO app voor iOS of Android vanaf je telefoon naar het Chromecast of Apple TV-apparaat te streamen. Hiervoor kun je op het cast icoon klikken (3 boogjes) om te verbinden met je Chromecast of Airplay.

E-mail

Mocht u dingen opmerken die niet kloppen of die wij over het hoofd hebben gezien, schroom dan niet ons te mailen via redactie@2doc.nl. We proberen er alles aan te doen om de site optimaal te maken. Ook zullen we proberen met regelmaat te reageren op reacties die op deze pagina worden geplaatst.