Media afspelen

Op 2doc.nl staan vele uren video en audio uit heden en verleden. U heeft zo de mogelijkheid om uw favoriete documentaires via internet op uw computer, telefoon of tablet te bekijken of beluisteren op het moment dat u dat wilt.

Extra software

Hiervoor hebt u in sommige gevallen extra software nodig: een zogenaamde plug-in voor uw browser en een programma voor het afspelen van video en audio. De software is gratis van internet af te halen. Hieronder staan korte beschrijvingen en hulp bij het ophalen van de programma's.

Silverlight
Om audio en video af te kunnen spelen op npodoc.nl, heeft u Microsoft Silverlight nodig. Kijk hier voor meer informatie en om Silverlight te downloaden.

Browser
We streven ernaar de website in zoveel mogelijk browsers goed te laten werken. U kunt gebruik maken van onder andere Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari en Microsoft Internet Explorer. Al deze browsers zijn gratis. Safari is er ook voor de Mac, en Chrome en Firefox ook voor Mac en Linux. Wij raden u aan up te graden naar de laatste versie, of over te stappen op één van de andere browsers zoals hierboven genoemd.

iPad

Vrijwel alle documentaires zijn via de iPad te bekijken. Wanneer dit niet het geval is, heeft dit te maken met de uitzendbron van de documentaire. Wij proberen ons archief zo spoedig mogelijk in zijn geheel te ontsluiten voor de iPad.

Geo Restriction

De meeste documentaires zijn via internet niet te bekijken buiten Nederland. Dat komt doordat van veel documentaires die wij uitzenden alleen de rechten aangekocht zijn voor Nederland. De documentaires zijn daarom 'geo restricted'.

Problemen met afspelen

 De Silverlight player wil niet afspelen op mijn Linux installatie.
U kunt gebruik maken van de gratis Moonlight plugin. Een andere optie is om naar NPO.nl te gaan waar u ook Windows Media Player kunt selecteren.

De Silverlight player wil niet afspelen op mijn Macintosh computer (Apple).
Het probleem doet zich specifiek voor bij computers met een Power PC processor. Op deze computers werkt de versie van Silverlight niet die nodig is om documentaires op 2Doc.nl te bekijken. We hebben hiervoor nog geen eenvoudige oplossing, maar houden u via deze pagina op de hoogte als we die oplossing wel vinden. 

Bij het afspelen van een documentaire in full screen blijft de boodschap ‘druk op esc’ in beeld staan.
Dit is het geval voor een ieder die de site bezoekt vanuit Mozilla Firefox of Internet Explorer, het probleem is verholpen indien u Safari als browser instelt.

E-mail

Mocht u dingen opmerken die niet kloppen of die wij over het hoofd hebben gezien, schroom dan niet ons te mailen via 2docredactie@vpro.nl. We proberen er alles aan te doen om de site optimaal te maken. Ook zullen we proberen met regelmaat te reageren op reacties die op deze pagina worden geplaatst.