2Doc:

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

KRO-NCRV

De charismatische dierenarts Esther van Neerbos speurt samen met haar honden op elk vrij moment naar vermisten. Haar monomane zoeken leidt tot wrijving zowel in haar privéleven als met officiële instanties.

Esther van Neerbos zoekt met haar honden naar vermiste mensen. Haar honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij Esthers inzet worden veel lichamen teruggevonden en maakt ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Regie: Mariëtte Faber
Omroep: KRO-NCRV

2Doc.nl - de podcast over documentaire

In gesprek met regisseur Mariëtte Faber

2Doc.nl-redacteur Kitty Munnichs en filmkenner Helmut Boeijen gaan in gesprek met documentairemakers en -personages over de films die zij maakten. In deze aflevering zijn ze op bezoek bij regisseur Mariëtte Faber en praten ze over haar documentaire ZOEK! De vrouw, de hond en de dood.

Waarom wilde Mariëtte Faber een documentaire maken over Esther van Neerbos en haar stichtig Signi Zoekhonden? Welke afwegingen moest ze maken tijdens het maakproces? Tegen welke moeilijkheden liep ze aan? En hoe kijkt ze eigenlijk naar Esther van Neerbos en haar missie voor de wereld?

Luister en abbonneer je op de podcast in jouw favoriete podcastapp: klik hier.

Meer documentaires over dieren: