Unknown Brood

Unknown Brood

NTR

Herman Brood is een man van vele gezichten: rocker, vader, introvert, excentriekeling en kunstenaar. Regisseur Dennis Alink laat ze allemaal zien in zijn debuutdocumentaire 'Unknown Brood'.

11 juli 2001 sprong Herman van het dak van het Hilton Hotel. Zijn teksten, interviews en video's die hij van zichzelf maakte, waren hier een voorbode van, achteraf gezien. Zo spreekt hij tegen de camera: 'U bent een van de laatsten die mij in het echt ziet'.

De homevideo's die Herman van zichzelf maakte waren onderdeel van het materiaal dat manager Koos van Dijk jarenlang in een doos had opgeslagen. Van Dijk gaf al deze videobeelden aan Dennis met de boodschap: 'Als je films kan maken, kun je hier misschien wat mee'.

Dit materiaal in samenspel met verschillende interviews levert een intiem inkijkje op. Dennis spreekt onder andere met Koos van Dijk zelf, maar ook Hermans zus Beppie Brood, bandleden, grote liefde Dorien van der Valk, echtgenote Xandra Brood en zijn kinderen Lola en Holly.

Unknown Brood is een intrigerende film over een intrigerende man die, hoewel dat bizar klinkt, volgens zijn zus alleen zo oud is geworden door drank en drugs; 'anders geloof ik niet dat hij ooit 54 was geworden'.

In de pers

'Unknown Brood' op IDFA

meer muziekdocumentaires