Close Up

Puck en Hans

AVROTROS

Puck & Hans; modepioniers, levenspartners en trendsetters. Van mid jaren zestig tot mid jaren negentig was hun werk toonaangevend en daarmee bepalend voor het Nederlandse modebeeld.

Een retrospectief van hun werk in het Amsterdam Museum vormt een rode draad voor de documentaire die het leven en werk van dit bijzondere duo belicht. Nog steeds vormt hun werk een bron van inspiratie voor de hedendaagse modewereld.

Regie: Peter Wingender
Omroep: AVROTROS

Meer over Puck & Hans

Puck Kroon (1941) en Hans Kemmink (1947-2022) maakten vanaf de jaren 60 furore in Nederland onder hun modelabel ‘Puck & Hans’. Het Amsterdamse ontwerpersduo staat bekend om hun exclusieve en praktische kleding in eigenzinnige stoffen. Zo maakten ze handgeschilderde zijden blouses, riemen van wc-brilscharnieren en heeft de krijtstreep mede dankzij hen aan populariteit gewonnen. Tot hun klantenkring mochten ze onder andere Loes Luca, Prinses Irene en Marina Abramovic rekenen, maar ook minder bekende personen kochten met plezier een unieke ‘Puck & Hans’. In de tentoonstelling zijn, naast kleding uit de collectie het Amsterdam Museum, ook niet eerder getoonde stukken van particulieren te zien.

DocTalks 'Puck en Hans'

In deze DocTalks-aflevering gaat Ersin Kiris in gesprek met regisseur Peter Wingender over zijn documentaire 'Puck en Hans'.

In de media

Meer films over mode