De kracht van de kringloopwinkel

De kracht van de kringloopwinkel

VPRO

In Kringloopcentrum Amersfoort vind je bijna alles wat je nodig hebt. Maar wat de winkel écht bijzonder maakt is het Eksternest, de verdieping boven de winkel.

Hier wordt textiel omgetoverd tot design tassen, kussens en rokjes, onder de bezielende leiding van de Amerikaanse Sally. Ook Allyson, die in transitie is om vrouw te worden, maakt deel uit van de groep. Sally organiseert een kerstmodeshow, waaraan ook Eric, een natuurkundige die vastliep in de wereld van het hoofd en de ratio, meeloopt. 

Over 'De kracht van de kringloopwinkel'

De kracht van de kringloopwinkel is het vervolg op de hitserie Het succes van de kringloopwinkel die in 2017 werd uitgezonden. Net als toen zullen er weer vijf afleveringen worden uitgezonden tijdens de Kerstweek. In deze nieuwe reeks is er speciale aandacht voor de kunst van het upcyclen: het op creatieve wijze nieuw leven geven aan oude spullen. Behalve spullen vinden ook de kringloopmedewerkers vaak een tweede kans in de winkels. Ze (her)ontdekken hun talenten en geven nieuwe glans aan hun leven. Regisseur Frank Wiering laat zien dat de menselijke veerkracht – gevoed met humor, tolerantie en trouw – bijna grenzeloos is.

Kijk hier de andere afleveringen

Bingewatch het vorige seizoen