We zien ons

We zien ons - aflevering 6

HUMAN

In de laatste aflevering van 'We zien ons' worden de motoren van de motorclub, begeleid door doedelzakspelers, op het kerkplein verzameld om door pastoor Quaedvlieg en kapelaan Martinez met alle traditionele rituelen te worden gezegend.

NRC Handelsblad publiceert een artikel over de lang verzwegen uitbraak van lachgas bij Chemelot. Jack krijgt eindelijk gehoor en mag in de gemeenteraad zijn zegje doen over de gevaren van de chemiereus. 

Op de 'Dag van de wijk' richt Alyza op haar eigen voortvarende wijze een tent in om jongeren voorlichting te geven over schulden en seksualiteit. "De bedoeling is dat, zodra ze de tent in lopen, de drempel naar vragen wegvalt.”

Gerrit krijgt stadsdeelwethouder Kim Schmitz van armoede en eenzaamheid op bezoek en voor het eerst krijgt hij de steun die hij zo lang niet gehad heeft. “Ik voel een enorme klik, omdat we eigenlijk hetzelfde nastreven." Mooie woorden van de wethouder. Gerrit krijgt er kippenvel van.

We maken kennis met Jayden en Aaron uit Otto's jeugdvoetbalteam. Naast school en voetbal bestaan hun dagen vooral uit gamen, alleen op hun slaapkamers. "Als er geen games waren dan zou ik gewoon buiten spelen en met vrienden afspreken." Hun voetbalteam valt echter uit elkaar. Trainer Otto vertrekt en organiseert in het café van Daisy een afscheidsbijeenkomst, waarbij de tranen rijkelijk vloeien.