We zien ons

We zien ons - aflevering 5

HUMAN

In de vijfde aflevering maken we kennis met mevrouw Hendrix. Ze heeft kinderen en kleinkinderen, maar het zijn haar vissen die haar gezelschap houden. Ze zou graag een maatje hebben om eens mee te kaarten. 'Dan kunnen we eens een keer lachen. Dat doe ik niet vaak meer.'

Gerrit is druk met zijn nieuwe moestuintjesproject. Hoewel een afwijzing voor hem nooit reden is geweest om op te geven hoopt Gerrit dat het bij de stadsdeelwethouder van Lindenheuvel in goede aarde zal vallen en dat deze het project financieel wil ondersteunen. 

Alyza pakt haar vrijwilligersbaantje weer op. Werken met jongeren is toch wel waar haar hart ligt. Het liefste zou ze een echte baan in het jongerenwerk vinden.

Omdat hun gemeenschapshuis nog altijd is gesloten viert de Molukse gemeenschap haar onafhankelijkheid noodgedwongen in een zaaltje boven de kerk. 

Samen met haar dochter krijgt Jes een rondleiding in het verzorgingstehuis. Is dit wat hen te wachten staat met Ger? Ze doet erg haar best om het niet al te somber in te zien, maar haar gezicht spreekt boekdelen. 

Jack heeft bij de gemeente en provincies zijn burgermanifest met 637 handtekeningen van verontruste burgers aangeboden. Verder is hij druk met het feestje van zijn Filipijnse vrouw Alma. 'Wij Nederlanders kunnen leren van de saamhorigheid van bijvoorbeeld de Filipijnen.'