2Doc:

The Last Fight

KRO-NCRV

Marloes Coenen staat al jaren aan de top in de wereld van de Mixed Martial Arts (MMA), een mix van diverse vechtsporten. Ze wil nog één keer wereldkampioen worden, maar ze wil ook moeder worden. Ze realiseert zich dat met iedere klap op haar lichaam de kans op het krijgen van een kind afneemt.

Marloes Coenen is een Nederlandse pionier in de internationale wereld van de Mixed Martial Arts (MMA), een vechtsport waarbij Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen gecombineerd worden. Marloes heeft een indrukwekkende internationale carrière achter de rug. Ze wil nog een keer wereldkampioen worden bij het Amerikaanse Bellator MMA, een wereldwijde Marial Arts organisatie met een eigen tournooicircuit. Daarna wil de kooivechtster haar leven een nieuwe wending geven: Marloes wil dolgraag moeder worden. Maar hoe langer ze blijft vechten, hoe meer ze haar lichaam uitput.

Regisseur Victor Vroegindeweij volgt Marloes gedurende de laatste maanden van haar carrière en toont de onbelichte kant van de ondoorgrondelijke vechtsport. Wat drijft een mens om zijn medemens doelgericht tegen de grond te willen slaan?

Regie: Victor Vroegindeweij

DocTalks: in gesprek met regisseur Victor Vroegindeweij

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Eva Cleven met regisseur Victor Vroegindeweij over zijn documentaire 'The Last Fight'.

Meer sportdocu's