2Doc:

I am Innocent

EO

Het bijzondere verhaal van de Nigeriaanse Innocent Anyanwu. Als opgroeiende jongen in een klein dorpje in Nigeria realiseert hij zich dat hij de knellende cyclus van armoede moet doorbreken.

Hij neemt het lot van het hele dorp op zijn schouders en begint aan een reis. Gesterkt door het blinde vertrouwen in God weet hij grote obstakels en gevaren te overwinnen. Mishandeling, ontheemding en vernedering zijn zijn deel. Bij toeval ontdekt hij dat hij talent heeft voor de bokssport. Zal dat hem helpen bij het verwezenlijken van zijn droom?

Innocent wil wereldkampioen boksen worden om op die manier genoeg geld te verdienen om een waterput aan te leggen in zijn geboortedorp. In deze documentaire wordt Innocent gevolgd op zijn weg naar het grote titelgevecht. Dit gevecht vormt de climax waarin alle tegenslagen van de afgelopen jaren samenkomen. Innocent gelooft dat hij door God is uitgekozen om kampioen te worden. Dat hij is uitverkozen geeft hem een sterk verantwoordelijkheidsgevoel om door te zetten en zijn einddoel te behalen.

Regie: Mark Limburg en Jeroen Wolf

Meer sportdocu's