2Doc:

A Year of Hope

VPRO

Een groep Filipijnse straatjongens uit de sloppenwijken van Manilla krijgt een kans hun leven voorgoed te veranderen. Maar lukt dat als je al jong de ergste trauma's hebt opgelopen?

Jongens als Justin (13) en Pablo (15), vaak al vanaf hun vierde jaar alleen op straat, seksueel misbruikt, verslaafd en mishandeld, worden een jaar lang opgevangen in een rehabilitatiecentrum op een eiland ver van Manilla. Ze leren voor zichzelf zorgen, krijgen huishoudelijke taken en leren rekening te houden met elkaar. In een paradijselijke omgeving maken muziek, spelen en sporten ineens een groot deel van hun leven uit. De hoop is dat ze weer zelfvertrouwen krijgen en hun leven kunnen ombuigen. Is het mogelijk deze jongens daadwerkelijk te helpen of is hun lot door het harde dagelijkse leven in de grote stad hoe dan ook bepaald?

Regie: Mikala Krogh

DocTalks: in gesprek met regisseur Mikala Krogh

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Chris Kijne met regisseur Mikala Krogh over haar documentaire 'A Year of Hope'.

Omgaan met tegenslagen