2Doc:

Waarheen leidt de weg?

EO

Muziek, theater, literaire vertelling, fotografie en documentaire komen allemaal samen in het Gesammtkunstwerk 'Waarheen leidt de weg?' De uitvoering in Tivoli Vredenburg portretteert zes Utrechters met een andere achtergrond en geloofsovertuiging. Hoe kijken zij naar de dood, wat daar op volgt en hoe veel betekent dat in hun leven?

De vader van de regisseur worstelde op zijn sterfbed met de zonden die hij vanuit zijn geloof dacht te hebben begaan. "Daardoor besefte ik pas echt goed hoe ingrijpend levensbeschouwingen of geloofsovertuigingen kunnen zijn voor ons leven", vertelt documentairemaakster Ellen Blom aan Trouw. Dit heeft haar geïnspireerd om het onderwerp levensbeschouwingen en de dood te belichten. Waarheen leidt de weg is een concert waarvan de documentaire dieper ingaat op de levens van de hoofdpersonen.

Regie: Ellen Blom

Ellen Blom maakt al 25 jaar televisie, won een Gouden Kalf met haar korte film De grotten van Han van Vloten en bracht de camera naar de theatervloer in de documentaire Nu of nooit. De documentaire Genadeloos, die zij voor Het Uur van de Wolf maakte, is online te zien.

Meer levensbeschouwende films