Het Uur van de Wolf

Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren

NTR

Joke van Leeuwen is als groot Nederlands auteur en tekenaar overladen met prijzen vanwege haar proza en poëzie voor jong en oud, en toch is ze vrijwel onbekend in Nederland. Het werk van de eigenzinnige Joke van Leeuwen is zeer toegankelijk, maar iets belemmert haar om de aandacht op zichzelf te vestigen. In 'Joke van Leeuwen - Een wereld tussen twee oren' toont Heddy Honigmann ons een blik op Van Leeuwens persoonlijke denkwereld.

Voordrachten van Joke van Leeuwen

Meer over de schrijfster Joke van Leeuwen

Taalunie.nl: Joke van Leeuwen: ‘In een andere taal zou ik niet kunnen schrijven’

Dichteres, schrijfster en illustratrice Joke van Leeuwen mag zich sinds kort ‘Dichter der Nederlanden’ noemen. Dat is geen toeval: wie anders dan een echte Nederbelg – ze groeide op in Brussel – kent zo goed de gevoeligheden van Noord – en Zuid? Een gesprek over het Nederlands als bijna-wereldtaal, dichten in the public eye en het genot om zelf een taal uit te vinden.

Vrij Nederland: Joke van Leeuwen, dichteres van het misverstand

Haar befaamde kinderboek Iep! wordt verfilmd, in oktober komt haar roman Alles nieuw uit, ze is stadsdichter van Antwerpen en sinds kort weer cabaretier. Waarom is multitalent Joke van Leeuwen in Nederland eigenlijk geen bekende schrijfster?

Andere documentaires van Heddy Honigmann