2Doc

The Ghosts in Our Machine

BOS

Jo-Anne McArthur is dierenfotograaf maar voelt zich eerder een verslaggever in oorlogstijd. Met haar fotoproject 'We Animals' legt de fotografe de meest erbarmelijke omstandigheden vast waarin talloze dieren verkeren. Hiermee wil zij de dieren redden uit wat ze de 'machine van de moderne wereld' noemt. Regisseur Liz Marshall volgt McArthur op haar missie.

In deze documentaire zien we Jo-Anne stiekem een vossenfokkerij betreden en volgen we haar protest langs een snelweg in de VS, waar een transport met varkens langskomt op weg naar het slachthuis. Ook bezoekt ze een stel dat honden adopteert die zijn gebruikt voor de wetenschap. The Ghosts in Our Machine brengt een moreel dilemma aan het licht dat de meesten van ons niet onder ogen willen zien. 

In haar werk wil Jo-Anne McArthur dieren voorstellen als individuen in plaats van producten en daarmee de dieren een gezicht geven. Ze hoopt hiermee dat mensen zich bewust worden van het leed dat de dieren ondergaan, omdat individueel leed veel makkelijker te begrijpen is dan het massale van de vleesindustrie.

Regie: Liz Marshall

Meer 'The Ghosts in Our Machine'

Meer documentaires over dieren