Holland Doc

Ex-moeder

HUMAN

Wilma, de moeder van filmmaker Nadine Kuipers, is drugsverslaafd. Na lange tijd gescheiden te zijn geweest, leerden ze elkaar zeven jaar geleden opnieuw kennen. Nu kampt Nadine met tegenstrijdige gevoelens. Moet ze blijven vechten voor haar moeder of kan ze zich beter richten op haar eigen leven? Dit is het verhaal van de (on)voorwaardelijke liefde van een dochter voor haar moeder en de wens soms liever een ex-moeder te hebben.

Het beste wat de filmmaakster is overkomen, is dat zij haar drugsverslaafde moeder 23 jaar niet heeft gezien. Zij heeft die tijd gebruikt om haar leven op te bouwen. Nu staat zij aan het begin van haar carrière als filmmaker, terwijl haar moeder de grip op haar leven steeds meer lijkt te verliezen. Na een brand in het huis van Wilma besluit Nadine dat er nu echt iets moet veranderen. Het is helder, de rollen zijn omgedraaid. Nadine hoopt 23 jaar gemis in te kunnen halen, maar tegen welke prijs?

Nadine Kuipers studeerde in 2007 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie met de documentaire Moeders mooiste. In 2009 zond de AVRO haar documentaire Up Close: Kiev - Parijs The Nex Topmodel uit. 

De mooiste docu's over moeders: