Aflevering 10: De Hoofdrol

Toendra

VPRO

Sander studeert aan de filmacademie aan New York als hij op een winterse dag een dakloos meisje tegenkomt: Emily. Ze raken in gesprek en hij vraagt haar of ze de hoofdrol wil spelen in zijn afstudeerfilm. Maar als ze Sander na de première vraagt of hij haar wil meenemen naar Nederland, blijft hij het antwoord schuldig. Het is de laatste keer dat ze elkaar zien.

Jair Stein

Tien jaar later spookt Emily nog altijd door Sanders hoofd. Hij besluit haar te gaan zoeken, maar vindt haar niet. Als hij wordt uitgenodigd om over de zoektocht te vertellen in het KRO-programma Memories, gebeurt er iets eigenaardigs.

Na de tv-uitzending wordt Sander overspoeld door reacties, die hem niet dichter bij Emily brengen, maar wel bij vele andere vrouwen. Terwijl zijn leven steeds meer op een speelfilm begint te lijken, raakt hij langzaam de regie over het verhaal kwijt.

Maker: Jair Stein 

In dertig afleveringen volgen de makers steeds verschillende mensen in de meest pijnlijke, bijzondere en bizarre periodes uit hun leven. Hoewel de verhalen klinken als ontspoorde sprookjes of een tragikomische film, is niets gespeeld of verzonnen.