Toos en Tijs | Virus Verhalen - Wachten

Radio Doc

VPRO, NTR

In de stadstuinen van Leiden ontmoet Tijs Huys de 100-jarige Toos, hun ontmoeting groeit uit tot een hechte vriendschap. En een bijzondere aflevering van de prijswinnende serie Virus Verhalen: Wachten.

Toos en Tijs

In de stadstuinen van Leiden ontmoet Tijs Huys de 100-jarige Toos, hun ontmoeting groeit uit tot een hechte vriendschap. Uit de eindeloze stroom herinneringen van Toos sprokkelt Tijs een eeuw aan verhalen bij elkaar. Maar dan slaat het noodlot toe. Niet bij Toos maar bij Tijs.

Hij lijdt aan een hartziekte die zowel fysiek als mentaal een uitputtingsslag worden. Als de twee eindelijk weer bij elkaar kunnen zijn om het leven te vieren, breekt corona uit. Tijs belt Toos regelmatig tijdens de lockdown, en na enige tijd kunnen ze elkaar weer live zien. Maar dan slaat het noodlot opnieuw toe.

Een documentaire over vriendschap en afscheid nemen.

Virus Verhalen - Wachten

Het verhaal van iemand die noodgedwongen heel goed geworden is in wachten. Bas heeft van wachten een kunst gemaakt. Hij wacht op een nieuw hart en is bijna aan de beurt, maar dan slaat corona toe...

‘Wachten’ is een verhaal uit de podcast Virus verhalen die aan het begin van de coronacrisis –van maart tot juni- werd gemaakt en de Zilveren Reissmicrofoon won.