Radio Doc: Sacha de superheld | Zingeving aan Huis Afl. 5 Zehra Unal

Radio Doc

NTR

Wat bepaalt tot hoever je kunt komen in het leven? Een verhaal over een blinde man die alles lijkt te kunnen, tot hij niet meer verder kan.

Sacha de superheld

Sacha van Loo groeit op zonder ogen en zonder grenzen. Hij is blind geboren, maar zijn ouders willen zich niet laten leiden door de angst dat hij zich zou kunnen bezeren. En dus leert hij zijn vingers in de thee te steken om te zien of het glas vol is. Hij leert paardrijden en skiën, beoefent zich in een onwaarschijnlijke hoeveelheid talen en krijgt uiteindelijk een droombaan: hij mag bij de politie tapgesprekken afluisteren van terreurverdachten. Maar terwijl de pers hem ontdekt als superheld, loopt Sacha zelf tegen de grens aan van wat hij kan en wat het werkelijk betekent om blind te zijn.

Een documentaire van Joyce de Badts.
Soundscape: Wederik De Backer.
Muziek: Tim Liebaert.

Zingeving aan Huis Afl. 5 Zehra Unal

'Let een beetje op elkaar', waren de woorden van premier Rutte in het begin van de corona-crisis. Gelukkig doen we dat massaal, en dat gaat gepaard met offers die we in pre-corona-tijden niet altijd bereid waren te brengen.

Wie altijd al haar cliënten aanspoorde om de blik op de ander te richten, is geestelijk verzorger Zehra Unal. Een offer brengen voor een ander is helend voor je eigen geestelijke pijn, is haar overtuiging.

In de serie 'Zingeving aan Huis' deze week aflevering 5: Zehra Unal, die in haar praktijk islamitische psychologie combineert met geestelijke verzorging.