Kwaad Bloed - Afl. 1 De Perfecte Moord

Radio Doc

NTR, VPRO

De Perfecte Moord is het eerste deel van een bijzondere True Crime podcast: Kwaad Bloed, over moord en doodslag op het platteland.

Kwaad Bloed - Afl. 1 De Perfecte Moord

Jacqueline Maris en Gerrit Kalsbeek verdiepten zich afgelopen twee jaar in zes spraakmakende moordzaken en een verdwijning. Plaats delict: het platteland. Het zijn de verhalen achter de krantenkoppen. Het zijn de verhalen achter de krantenkoppen. Het draait niet alleen om de moord, maar vooral ook wat er daarvoor en daarna gebeurde. Hoe kon het zo ver komen?

De Perfecte Moord gaat over een man uit het dorp van Jacqueline, die zijn auto op een spoorwegovergang net buiten Culemborg zette. Met zijn echtgenote erin. De intercity uit Utrecht kon niet meer remmen. Hij werd tot twee keer toe vrijgesproken. Veel mensen komen aan het woord en de details kunnen schokkend zijn.

Komende weken kun je in je podcastapp nog zeven delen horen en vier radiodrama’s. Regisseur Rick Steggerda zocht bij vier uiteenlopende moordzaken scenarioschrijvers om bij de moordverhalen een radiodrama te schrijven. Zij kregen van Jacqueline Maris als startpunt een ‘moorddossier’. De radiodrama’s zijn geen reconstructies maar eigen verhalen waarin ook de non-fictie terugkomt.

Kwaad Bloed wordt gemaakt door Jacqueline Maris en Gerrit Kalsbeek. De teksten voor de reconstructies werden gelezen door Bert Luppes. Eindmix door Arno Peeters. Muziek: Amir Vahidi en Arno Peeters. En met dank aan alle mensen die hun verhalen deelden.

Kwaad Bloed is een productie van de VPRO en Interzone Media en werd gemaakt met steun van het NPOfonds.

Als je De Perfecte Moord interessant vindt, abonneer je dan op Kwaad Bloed in je favoriete podcastapp of via https://www.nporadio1.nl/podcasts

Deze week volgt deel 2: Een Moord om Niks. Over een uit de hand gelopen ruzie over hondenpoep en een doodgebeten kip. Plaats Delict: een gezellige familiecamping.