Het Sinterklaaseffect & De industrie - Afl. 5

Radio Doc

NTR, VPRO

Een uitzending over het moment van de waarheid. Een geluidscocktail vol ontregelende gedachtenkronkels. En aflevering 5 van de korte documentaireserie De industrie.

Het Sinterklaaseffect

Wat gebeurt er wanneer de waarheid aan het licht komt? In elk geval iets waardoor je anders tegen de wereld aan gaat kijken. Dit fenomeen laat zich omschrijven als het ‘Sinterklaas-effect'. Nu de pepernoten weer in de winkel liggen is het hoog tijd om de verbazende effect van deze leugen en vele anderen opnieuw tegen het licht te houden.

Bente Hamel verzamelde verhalen over leugens en waagde zich aan het experiment om ze in de blender te doen en het geheel te laten mixen. Het resultaat: een programma over het moment van de waarheid. Een geluidscocktail vol ontregelende gedachtenkronkels.

De industrie - Afl. 5

Een zesdelige radio-serie over wiettelers, coke-baronnen, xtc-koeriers en wat dies meer zij, die vertellen over de kick van hun illegale werk in de drugsindustrie - en de stress die dat met zich meebrengt.

Interviews en presentatie: Mirka Duijn en Remy van den Brand.

De Industrie bestaat uit een online interactieve documentaire, een tv-uitzending van Andere Tijden en een radio-/ podcastserie. De Industrie is een co-productie van de VPRO en Submarine.