Een Groot Liefdesverhaal & 92 meter

Radio Doc

NTR, VPRO

Een radiodocumentaire over de liefde.
De Liefde is het beste, sappigste, gevoeligste, verdrietigste onderwerp ooit om over te vertellen. En in deze aflevering de korte documentaire 92 meter over freediver Jeanine Grasmeijer.

Een Groot Liefdesverhaal

Zelden worden er grotere stappen in een mensenleven gezet dan uit liefde. Er worden oorlogen om uitgevochten, er wordt verraad om gepleegd en vrede mee bezegeld. De liefde is universeel aanwezig; iedereen laat zich er door leiden. Maar de liefde is ook voor iedereen heel persoonlijk en uniek. De eerste zoen in het fietsenhok, die keer dat je met zijn trui aan in slaap viel, die wilde nacht in een klein tentje, de dag dat je een sms kreeg en zij het uitmaakte; je vergeet het nooit!

In Een Groot Liefdesverhaal vertellen bijna 30 Nederlanders van jong tot oud over hun liefdesleven. Samen zijn die verhalen tot één groot gezamenlijk liefdesverhaal gesmeed.

Idee en montage; Heleen Hummelen, Interviews; Mira Zeehandelaar, Wieky de Boer en Heleen Hummelen, Eindmontage; Arno Peeters.
Mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Mediafonds vanuit de regeling Open Woorden.

Met dank aan:
Dinkie, Willem, Hasna, Ini, Theo, Koen, Roos, Tom, Janny, Anne, Bronja, Bob, Ineke, Nina, Peter, Vincent, André, Diederik, Femke, Juliette, Herman, Izaak, Judith, Karlo, Luca, Niek, Jac, Phebe en Christian

92 meter

We nemen een duik in de wondere wereld van het freediven. In september 2016 brak Jeanine Grasmeijer een wereldrecord door zonder zuurstofflessen naar een diepte van 92 meter te duiken. Ze brak daarmee het vorige wereldrecord van de Russin Natalia Molchanova die op 2 augustus 2015 een fatale duik voor de kust van Ibiza nam en verdween. Er wordt verondersteld dat ze is overleden.

Risico’s van duiken op deze manier, zijn groot. Maar de duiker mag geen angst voelen. Onder water is adrenaline de grootste vijand.

Gemaakt door Saar Slegers en Marieke Drost
Idee en montage; Heleen Hummelen
Interviews; Mira Zeehandelaar
Wieky de Boer en Heleen Hummelen
Eindmontage; Arno Peeters.