Ebeltje

Radio Doc

NTR, VPRO

Als Ebeltje tien jaar oud is, blijft hij per ongeluk haken aan een opstijgende luchtballon.

Ebeltje

Als Ebeltje tien jaar oud is, blijft hij per ongeluk haken aan een opstijgende luchtballon. Hij houdt zich stevig vast aan het ankertouw en wordt honderden meters meegesleurd voor hij eindelijk weer vaste grond onder de voeten krijgt. Het lijkt een wonder dat de jongen weer heelhuids terugkomt, maar misschien is het een kwestie van pure overlevingskracht, want ook later zal hij in levensbedreigende situaties terechtkomen waar hij zich telkens weer uit weet te redden. Maar een overlever is nog geen held. Dat wordt duidelijk als niet hij, maar zijn kinderen in gevaar komen en de volwassen Ebel nergens te bekennen blijkt te zijn.

In Ebeltje volgen podcastmakers René van Es en Richard den Haring de wonderlijke avonturen van Ebel, vanaf zijn reis aan de ballon tot de duistere wereld waar zijn gezin later in terecht komt.

Ebeltje is aflevering 7 van de podcast Makers Radio van Richard den Haring en René van Es. Via hun website kun je de andere afleveringen beluisteren en je abonneren op de podcast.

Foto: De ballon voor opstijgen en Ebeltjes ‘onvrijwillige vlucht’, zoals de krant het destijds noemde (oktober 1925).