Altijd oorlog & De mens en zijn verhaal - Afl. 3

Radio Doc

NTR, VPRO

"Als onze twee Wereldoorlogen één aaneengesloten oorlog waren, dan was dat een kortere oorlog dan de oorlog die nu woedt in Afg­hanistan", aldus Gie Goris, auteur van het boek Opstandland.

Altijd oorlog

2016 was een grimmig recordjaar voor Afghanistan: nooit eerder werden volgens de VN zoveel burgers gedood en verwond. 2017 ziet er zo mogelijk nog slechter uit.

Radiomaakster Hadewijch Vanhaverbeke zoekt uit hoe het zover heeft kunnen komen en welke rol het westen speelt in de lange reeks conflicten. Hadewijch is al langer geïnteresseerd in Afghanistan, maar nu haar zus er als vroedvrouw aan de slag is, vond ze het hoog tijd om haar kennis te verdiepen.

In gesprek met deskundigen en ooggetuigen tekent ze de tragische geschiedenis op van een land in een oorlog zonder einde.

De mens en zijn verhaal - Afl. 3: Hoe vertel je een goed verhaal?

Mensen schijnen geboren verhalenvertellers te zijn, maar wat nou als dat je niet zo makkelijk afgaat? Luuk Heezen schaart zichzelf in die laatste categorie, en zoekt in een driedelige serie uit hoe je een goed verhaal vertelt.

In de derde en laatste aflevering zoekt Luuk naar inspiratie bij politieke speeches, en moet hij zijn bevindingen in de praktijk gaan brengen door zelf een verhaal te vertellen.