Rottumerplaat & Het leven, een gebruiksaanwijzing: Afl. 1

Radio Doc

NTR

Er zijn maar een paar plekken in Nederland waar je eigenlijk nooit komen mag. Zelfs in de meest beschermde gebieden bieden beheersinstellingen nog wel een paar keer per jaar de mogelijkheid om er onder begeleiding een kijkje te nemen. En aflevering 1 in de serie Het leven, een gebruiksaanwijzing.

Rottumerplaat

Er zijn maar een paar plekken in Nederland waar je eigenlijk nooit komen mag. Zelfs in de meest beschermde gebieden bieden beheersinstellingen nog wel een paar keer per jaar de mogelijkheid om er onder begeleiding een kijkje te nemen.

Bij het eiland Rottumerplaat zijn ook dat soort invasies uit den boze. Het is dan ook een eiland waar geen badgasten maar zeehonden op het strand liggen.

Het zijn juist de plekken waar je niet komen mag, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen. Menig waddenliefhebber heeft verlangend door een verrekijker naar het eiland staan turen.

Afgelopen winter werd de vuistregel voor 1 keer doorbroken. Voor de duur van 1 laag tij mocht een klein gezelschap wetenschappers, onder strikte leiding van een boswachter, op het strand van het eiland een boring verrichten. De duinen en de kwelder bleef verboden terrein.

Radiomaker en schrijver van het boek over de Wadden Mathijs Deen, mocht mee.

Het leven, een gebruiksaanwijzing - Afl. 1 Hoe je stem te vinden

Worstelingen in het bestaan in een 14-delige radioserie.
Van de makers van Plots en Toendra.

Normaal gesproken ligt je stem in het verlengde van je identiteit. Maar wat doe je als je stem niet klopt bij wie je bent of zou willen zijn?

Gemaakt door Jennifer Pettersson & Lotte van Gaalen.