Oren Overal & Het leven, een gebruiksaanwijzing - Afl. 3

Radio Doc

NTR

Nog nooit kon afluisteren zo massaal als nu. We dragen allemaal volgbare smartphones en ook onze computers thuis hebben achterdeurtjes. Maar wat zou dat? Brave mensen hebben toch niks te vrezen? En aflevering 3 in de serie Het leven, een gebruiksaanwijzing.

Oren Overal

Nog nooit kon afluisteren zo massaal als nu. We dragen allemaal volgbare smartphones en ook onze computers thuis hebben achterdeurtjes. Maar wat zou dat? Brave mensen hebben toch niks te vrezen?

Toch wel, denkt journalist Huib Modderkolk van de Volkskrant. Zelf heeft hij sterke aanwijzingen te zijn gehackt, en dat voelt niet prettig.

Met radiomaker Marten Minkema probeert hij uit te vinden of zijn vermoeden klopt en wie de afluisteraars zijn. En passant ontdekken ze hoe doodnormaal het tappen van gewone burgers nu al is en stuiten ze op curieuze buitenlandse luistervinken.

De docu een Volkskrant/RadioDoc co-productie, in opdracht van Oorzaken Festival. En Marten Minkema en Huib Modderkolk als makers. 

Het leven, een gebruiksaanwijzing - Afl. 3 Hoe te vergeten

Het leven, een gebruiksaanwijzing
Worstelingen in het bestaan in een 14-delige radioserie
Van de makers van Plots en Toendra.

In aflevering 3 van Het leven, een gebruiksaanwijzing: Wat is erger: iets verliezen of iets nooit meer kwijtraken? Verhalen van mensen die worstelen met herinneringen aan wat ze hadden, wie ze waren en wat ze niet meer terug kunnen krijgen.

Makers Jair Stein & Esma Linnemann.