Funny English & Het leven, een gebruiksaanwijzing - Afl. 6

Radio Doc

NTR

Zo gauw duidelijk werd dat de Britten voor de Brexit hadden gestemd, begon het te broeien. De burgemeester van Beziers twitterde (in het Frans) dat de Engelse taal iedere legitimiteit in Brussel had verkwanseld. En aflevering 6 van Het Leven, een gebruiksaanwijzing: Hoe te doen alsof er niets aan de hand is

Funny English

Zo gauw duidelijk werd dat de Britten voor de Brexit hadden gestemd, begon het te broeien. De burgemeester van Beziers twitterde (in het Frans) dat de Engelse taal iedere legitimiteit in Brussel had verkwanseld. Ook andere Franse politici vonden dat het Engels niet meer een van de drie werktalen van de EU kon zijn. Het Frans leek hen veel geschikter. Maar Engels raakt zijn positie als wereldtaal niet zomaar kwijt, wat de Fransen ook proberen.

Over het Engels als wereldtaal hoort u taalwetenschapper Arthur van Essen en Latinist Piet Gerbrandy in deze documentaire van Leonie Wolters: Funny English.

De muziek voor deze docu:

Nico'o (Star Wars' Imperial March)
Corina Marti (Indescort)
Chet Baker (Born to be Blue)
Nick Ingman (The Keeping Up Appearances Theme)
Kraak & Smaak (Let's Go Back en Stumble)
Andres Segovia (Asturias)
Leonard Cohen (You want it darker)
Marianne Faithful (Broken English)

Het leven, een gebruiksaanwijzing - Afl. 6: Hoe te doen alsof er niets aan de hand is

Als we in de problemen komen moeten we op zoek naar een oplossing. Dat is de rationele benadering waar veel van ons mee zijn grootgebracht. Maar er zijn mensen die een andere strategie toepassen: zij ontkennen dat er een probleem is en gaan door met hun leven alsof er niets is veranderd. Werkt dat?

In deze aflevering proberen twee mensen te doen alsof er niets aan de hand is, terwijl hun levens volkomen ontregeld zijn. Joost raakte na 52 jaar zijn zicht bijna volledig kwijt, waardoor hij alleen nog een waas ziet. Eva werd ‘s nachts op straat hardhandig aangerand. Beiden proberen uit alle macht door te gaan zoals ze altijd al deden.

Makers: René van Es en Esma Linnemann

Slaapliedjes uit van Stef Visjager

In deze aflevering zijn de slaapliedjes van Stef Visjager te horen. Luister ze allemaal op Woord.nl