De vader van Bert & Het leven een gebruiksaanwijzing - Afl 7

Radio Doc

NTR

Bert van der Sluis is de zoon van een Italiaanse gastarbeider die in de jaren zestig naar Nederland kwam om in een fabriek te werken. Het enige dat Bert van zijn biologische vader weet is zijn voornaam. En in deze uitzending aflevering 7 van Een Leven, een gebruiksaanwijzing.

De vader van Bert

Bert van der Sluis is de zoon van een Italiaanse gastarbeider die in de jaren zestig naar Nederland kwam om in een fabriek te werken. Het enige dat Bert van zijn biologische vader weet is zijn voornaam, en dat deze Giuseppe zijn moeder tegenkwam in de Rutex, een Utrechtse dansgelegenheid.

Al meer dan vijftig jaar zoekt Bert zonder succes. Ook al heeft Bert tot nu toe zijn vader nog steeds niet gevonden, hij ontdekt wel de Italiaan in zichzelf. De zoektocht is bepalend geworden voor zijn identiteit. Maar niet iedereen in Bert’s omgeving kan mee in het verhaal. Zoon Gianni heeft een hele andere kijk op de gevolgen.

Afgelopen zomer ontvangt Bert dan eindelijk een mysterieus bericht uit Sicilië dat misschien wel tot een ontknoping leidt.

Regisseur: Elsbeth Dijkstra
Eindredactie: Ottoline Rijks
Samenstelling: Wineke van Muiswinkel en Alfred Koster
Techniek: Alfred Koster

Het leven een gebruiksaanwijzing - Afl 7: Hoe een bittere pil te slikken

Er zijn dingen in het leven waar we geen controle over hebben. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Blijf je vechten tegen het noodlot of leg je je neer bij een leven waar je niet voor hebt gekozen? In deze aflevering worden drie mensen geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid waar ze niet op zaten te wachten.

Als Anke in een depressie raakt, krijgt ze pillen voorgeschreven waarvan de dosis steeds verder moet worden opgehoogd. Maar met elke 20 milligram van het medicijn blijkt ze 20 kilo aan te komen.

Yvonne is smoorverliefd als ze Paul ontmoet. Dat hij foute schoenen draagt neemt ze voor lief. Maar dan wordt duidelijk dat er wel meer dingen zijn die ze van hem zal moeten accepteren, als ze met hem verder wil.

Willem heeft een prachtige tuin. Er is maar een probleem. De enige plek waar zon is, blijkt bezet.

Een verhaal gemaakt door Stef Visjager en Lotte van Gaalen