Bang om te baren & Actrice in de zorg

Radio Doc

NTR

Uit internationale wetenschappelijke studies blijkt dat één op de vijf vrouwen in Nederland angstig is voor de bevalling. Zes procent van hen kampt met fobische angst. En intense uitzending de korte documentaire Actrice in de zorg.

Bang om te baren

Onderzoek wordt vol gedaan op angst voor het baren, maar voldoende gerichte behandeling is er nog niet en het taboe lijkt groot. Mirjam van Biemen, journalist en zwanger, kampt zelf met baringsangst en zocht voor haar radio documentaire 'Bang om te baren' uit hoe dit komt en wat ze er aan kan doen. Zijn we als vrouw onze oerkracht kwijt geraakt in deze maakbare samenleving?

Actrice in de zorg

Colla Marsman stond jarenlang op het toneel. Ze speelde honderden voorstellingen, was te zien in tv-series en films en opeens was het genoeg. Ze ging wat anders doen.

In ‚Actrice in de zorg’ hoort u hoe Colla van het podium stapt en op de fiets klimt. Ze gaat in Amsterdam in de thuiszorg werken.
Hoe vindt ze het om werk te doen waar je niet mee in de krant komt, geen applaus voor krijgt en waar je ook zeker niet rijk van wordt.