Schietgebed & Toendra #25

Radio Doc

NTR

Met lede ogen zien ouders toe hoe hun kinderen uren, dagen of hele vakanties lang achter de computer zitten. En als ze daar nou nog iets nuttigs zouden doen… Maar nee. Ze spelen games. En in deze aflevering 25 van de korte documentaireserie Toendra.

Schietgebed

Hoe worden die kinderen eigenlijk volwassen? Hebben ze door al die spelletjes èchte levenservaring gemist? Of hebben ze er misschien iets anders voor in de plaats gekregen?

Erwin Vogelaar studeerde godsdienstwetenschappen en speelt stapels games. Hij maakt de podcast The Life we Play, met persoonlijke verhalen over hoe computerspelen het leven beïnvloeden. Voor Radio Doc maakte hij zijn eerste radiodocumentaire, over games en de zin van het bestaan.  

Toendra aflevering 25: Alice en de waarheid

“Hij slaapt”. Dat is wat Alice van haar moeder te horen krijgt als ze haar vader ziet liggen in een kist, omringd door huilende mensen. Als Alice vraagt naar de oorzaak van haar vaders dood, krijgt ze in de loop der jaren steeds wisselende verhalen te horen. Uiteindelijk gaat ze zelf op zoek naar wat er werkelijk is gebeurd.
Een verhaal gemaakt door Jennifer Pettersson.

In dertig afleveringen volgen de makers steeds verschillende mensen in de meest pijnlijke, bijzondere en bizarre periodes uit hun leven. Hoewel de verhalen klinken als ontspoorde sprookjes of een tragikomische film, is niets gespeeld of verzonnen.