Een oude vriend & Toendra #16 De vierde broer

Radio Doc

NTR

Het is het ergste dat een muzikant kan overkomen; geveld worden door een ziekte en vervolgens niet meer kunnen optreden. Naast financiële problemen, gaat er vooral een uitlaatklep verloren, met soms een depressie tot gevolg. En in deze uitzending aflevering 16 van de korte documentaireserie Toendra.

Mirjam van Biemen

Een oude vriend

In de radiodocumentaire Een oude vriend volgt programmamaker Mirjam van Biemen drie musici die hun passie noodgedwongen naast zich neer hebben moeten leggen als gevolg van een ziekte. Alle drie hebben ze een nieuwe invulling aan hun leven moeten geven. De één ging dit makkelijker af dan de ander. Een gitarist met artrose, een saxofonist met MS en een operazanger die zijn stem kwijt is en nu als postbode werkt.

Als je leeft voor de muziek, hoe leef je dan verder als dit niet meer kan?

Toendra aflevering 16: De vierde broer

Op de koudste nacht van 2010 verdween hij. De 32-jarige Christiaan klom over een hek, rende weg en liet geen enkel spoor achter. Zijn drie broers vertellen over de gebeurtenissen voor en na Christiaans verdwijning.
Een verhaal gemaakt door Laura Stek.

In dertig afleveringen volgen de makers steeds verschillende mensen in de meest pijnlijke, bijzondere en bizarre periodes uit hun leven. Hoewel de verhalen klinken als ontspoorde sprookjes of een tragikomische film, is niets gespeeld of verzonnen.