NTR Radioprijs 2012 - deel 2

Radio Doc

KRO, VPRO, NTR

Jong talent in Holland Doc Radio! De NTR Radioprijs is de jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor studenten journalistiek en jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen. Vanavond drie genomineerden: Gerwin Peelen, Kristel Peters en Lucas Derycke.

Presentator Vincent Bijlo ontvangt hen en laat hun programma's (deels) horen. Verder praat hij met hen over de liefde voor radio, de verschillende manieren waarop de deelnemers hun programma hebben vorm gegeven en hij stelt ze de vraag waarom zij zelf vinden dat ze recht hebben op de prijs.

Stem op je favoriet
Nieuw dit jaar is de Publieksprijs. Alle genomineerde programma’s kun je op deze website en op Facebook al beluisteren. Like op Facebook jouw favoriete documentaire! Het programma met de meeste stemmen ontvangt op 8 september de Publieksprijs.

De jury
De jury bestaat dit jaar uit  Pieter Broertjes (burgemeester van Hilversum en oud-hoofdredacteur van de Volkskrant), Koen De Smet (Vlaams radiomaker, winnaar NTR Radioprijs 2010), Jan Bulckaen (RITS School of ARTS, Erasmus Hogeschool Brussel, afdeling radio), Vincent Bijlo (radiopresentator, cabaretier en columnist) en Lucella Carasso (presentatrice Radio 1 Journaal).