NTR Radioprijs 2012 - deel 1

Radio Doc

KRO, VPRO, NTR

Jong talent in Holland Doc Radio! De NTR Radioprijs is de jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers. Holland Doc Radio is drie achtereenvolgende zondagen helemaal gewijd aan de Radioprijs. Presentator Vincent Bijlo ontvangt de makers en laat hun programma's (deels) horen. In de eerste uitzending de drie genomineerden: Eli Elise Hoopman, Ine Verhaert en Harmen Bootsma. De prijsuitreiking is live vanuit Desmet in Amsterdam op zaterdag 8 september, om 18.15 uur op Radio 1.

Stem op je favoriet
Nieuw dit jaar is de Publieksprijs. Alle genomineerde programma’s kun je op deze website en op Facebook al beluisteren. Like op Facebook jouw favoriete documentaire! Het programma met de meeste stemmen ontvangt op 8 september de Publieksprijs.

De jury

De jury bestaat dit jaar uit  Pieter Broertjes (burgemeester van Hilversum en oud-hoofdredacteur van de Volkskrant), Koen De Smet (Vlaams radiomaker, winnaar NTR Radioprijs 2010), Jan Bulckaen (RITS School of ARTS, Erasmus Hogeschool Brussel, afdeling radio), Vincent Bijlo (radiopresentator, cabaretier en columnist) en Lucella Carasso (presentatrice Radio 1 Journaal).