Radio Doc

NTR Radioprijs 2014 - Aflevering 3

NTR, VPRO

Zes Vlaamse en vier Nederlandse radiomakers strijden dit jaar om de NTR Radioprijs, de aanmoedigingsprijs voor jong radiotalent. Vandaag zijn drie nieuwe genomineerden te gast bij presentatrice Mijke van Wijk: Marjolein Knol, Nele Eeckhout en Thijs van Litsenburg.

VOGELEN
Zijn wij mensen te vergelijken met vogels als het om de liefde gaat? Lijken we op monogame vogels waar mannetje en vrouwtje samen de jongen grootbrengen of schuilt er in ons de ontrouwe vogel die van vrouwtje naar vrouwtje vliegt? Nele maakte een vogelstudie van de liefde.

Nele Eeckhout komt van de AP Hogeschool Antwerpen, Conservatorium, afdeling Drama en Woordkunst.


DE SPEELGOEDFABRIEK VOOR GROTE JONGENS
Waar komt de passie vandaan die veel mannen voelen voor auto’s? Marjolein maakte het van dichtbij mee. Als haar anders zo rationele vader in zijn donkerrode Donkervoort reed, zag ze een ander mens. Om de mysterieuze autowereld van haar vader te begrijpen komt ze terecht bij Carrosseriebouw Jansen, een bedrijf dat oldtimers opnieuw bouwt.

Marjolein Knol komt van de Erasmus Hogeschool Brussel RITS, opleiding radio.


HET ROOKGORDIJN
Waar de een gewoon doorloopt met een verkoudheid, kiest een ander ervoor om in bed te gaan liggen. Iedereen gaat op een andere manier met kwalen en ziekten om. In “Het rookgordijn” laat Thijs twee patiënten met de longziekte COPD aan het woord en hoort twee heel verschillende verhalen.

Thijs van Litsenburg komt van de Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg.