Je bent jong en dan? & Om iets mee te maken & Het meisje dat niets te doen had

Radio Doc

VPRO

Thema uitzending over twintigers. De wereld ligt voor je open, maar waar moet je heen? Twee korte docu's van jonge documentairemakers. 'De quarterlifecrisis' over het toenemende aantal twintigers dat ten prooi valt aan somberheid omdat ze niet weten waar het heen moet in hun leven. 'Om iets mee te maken' over een meisje dat zich, op zoek naar een spannend leven probeert aan te sluiten bij een groepje zigeuners.

De quarterlife crisis

Rogier Pelgrim en Joanne Pruijssers

Steeds meer twintigers vallen ten prooi aan de zogenaamde quarterlife crisis. Ze voelen zich somber en onzeker en twijfelen over waar het heen moet in hun leven. Is de quarterlife een hype of een gevolg van de enorme hoeveelheid mogelijkheden en keuzes die twintigers tegenwoordig kunnen en moeten maken? Rogier Pelgrim en Joanne Pruijssens, zelf twintigers, zoeken het uit.

Om iets mee te maken

Rebekka de Wit

Rebekka de Wit is op zoek naar een spannend leven. Eigenlijk zou ze graag zigeuner worden. Ze is 22 jaar oud en het is voor haar nu of nooit. Dus reist ze naar Amsterdam om zich aan te sluiten bij een groep Bulgaarse zigeuners....... Dit programma werd eerder genomineerd voor de RVU Radioprijs 2008

Het meisje dat niets te doen had

Maartje Duin

Eerste deel uit de serie Ledigheid: Het meisje dat niets te doen had. 'Wat doe je? Dat is de eerste vraag die mensen elkaar stellen. Op een feestje, als ze elkaar tegenkomen op straat. Wat doe je? En dan bedoelen ze: wat doe je voor werk, wat produceer je? Zelden vragen mensen elkaar: wat laat je? Wat gebeurt er op de momenten dat je stilstaat? Dat je naar buiten kijkt? Dat er niets uit je handen komt? Alsof die momenten er niet zijn. Alsof er geen mensen bestaan die niets doen.' Maartje Duin vond drie van die nietsdoeners voor haar minidocserie over ledigheid.