Dijanne in Hollywood

Radio Doc

VPRO

Een documentaire over de regels en gebruiken van Hollywood en de on-Nederlands grote dromen van een gewoon Nederlands meisje. Op 19 jarige leeftijd verhuisde Dijanne Cornell van Groningen naar New York om te gaan studeren aan een van de meest prestigieuze toneelscholen van Amerika.

Dijanne in Hollywood

Een documentaire over de regels en gebruiken van Hollywood en de on-Nederlands grote dromen van een gewoon Nederlands meisje. Op 19 jarige leeftijd verhuist Dijanne Cornell van Groningen naar New York. Daar mocht ze beginnen aan een van de meest prestigieuze toneelscholen van Amerika. De American Academy of Dramatic Arts.

Nu, vijf jaar later, woont ze in Hollywood en probeert ze het te maken als actrice. Oud-schoolgenoot en radiomaker Freek Vielen zocht haar op. Hij volgde haar op haar tocht door de Amerikaanse filmwereld. Van New York tot Los Angeles. Want wat houdt dat precies in: het proberen te maken? Hoe werkt Hollywood? Hoe ziet haar dagelijks leven er uit? En heeft ze een kans? Deze documentaire is tot stand gekomen met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

Regie: Freek Vielen, NPS, 2008

Minidocu: Een Nederlands huis in Brooklyn

Jeroen van Bergeijk en Remke de Lange 9 min.

In de New Yorkse wijk Brooklyn staat een wit houten huisje, gebouwd in Dutch Colonial style. Er woont een Amerikaan die Nederlands spreekt. John Antonides koestert het historische pand, dat is omgeven door groen maar ook half verscholen ligt onder het verhoogde spoor van de F train. Antonides zou graag zien dat het huis een monument wordt, maar projectontwikkelaars doen er liever iets anders mee.