Radio Doc

NTR Radioprijs 2014 - Aflevering 1

NTR

De tien genomineerden voor de NTR Radioprijs 2014 zijn bekend. De aanmoedigingsprijs voor jonge Radiomakers uit Nederland en Vlaanderen wordt dit jaar alweer voor de 24ste keer uitgereikt. Alle makers van de genomineerde programma’s zijn te gast bij Mijke van Wijk in Radio Doc. Zij praten over de totstandkoming van hun programma en laten fragmenten horen van hun documentaire. Vandaag zijn Emi Catteeuw en Claire van der Meer te gast.

TERMINUS, DE ZEE ALS EINDBESTEMMING
Waaruit bestaat de aantrekkingskracht van de zee? Waarom willen mensen sterven aan de rand van het land? Emi ging met twee vrouwen naar de zee om ze daar te laten vertellen hoe de zee, de dood en de liefde voor hen samenvallen.

Emi Catteeuw komt van de Erasmus Hogeschool Brussel RITS, opleiding radio.


DONDERWOLKEN
Bijna tien jaar na de zelfmoord van haar moeder vraagt Claire zich af of ze haar dood goed heeft verwerkt. Gek misschien, want ze voelt zich juist heel goed en vrolijk. Toch is ze bang dat er nog een grote donderwolk boven haar hoofd hangt. In deze documentaire gaat Claire op zoek naar wat deze gebeurtenis voor haar leven heeft betekend en nog gaat betekenen.

Claire van der Meer komt van de Universiteit van Amsterdam, Master Journalistiek en Media.