Radio Doc

NTR Radioprijs 2014 - Aflevering 2

NTR

Tien makers zijn dit jaar genomineerd voor de NTR Radioprijs 2014, de aanmoedigingsprijs voor jonge Radiomakers uit Nederland en Vlaanderen. Vandaag zijn drie ervan te gast bij Mijke van Wijk: Anouk Kantelberg, Yarne Daeren en Anita Sneddon. Ze laten fragmenten van hun documentaire horen en praten over de totstandkoming van hun programma.

DE BACK-UP
Yarne maakte een luisterverhaal én een boek die samen één verhaal vertellen, het verhaal over de eerste ruimtereizen die de Sovjet-Unie ondernam. In het boek, dat we hier jammer genoeg niet kunnen publiceren, vind je het boeiende verhaal van Yuri Gagarin, de eerste man in de ruimte. In het luisterverhaal het meeslepende relaas van de tweede astronaut, Gherman Titov.

Yarne Daeren komt van de Erasmus Hogeschool Brussel RITS, opleiding radio.


PILOTEN ZONDER VLEUGELS
Jongens die hun droom najagen om piloot te worden, komen vaak bedrogen uit. Paul is zo’n jonge piloot maar heeft geen baan en wel torenhoge studieschulden. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Anouk Kantelberg komt van de Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg.


OPA, WIE?
Het enige wat Anita van hen weet is dat ze allebei de Tweede Wereldoorlog meemaakten, haar Nederlandse opa werkte als arbeidskracht in Duitsland, haar Schotse opa vocht als soldaat bij de Slag om Arnhem. In “Opa, wie?” gaat Anita op zoek naar verhalen over hen.

Anita Sneddon komt van de Hogeschool van Amsterdam opleiding Media, Informatie en Communicatie.