Senioren die niet van ophouden weten in 'Blijven gaan'. In gesprek met regisseur Anneloek Sollart.

'Hun strijd tegen het verval is inspirerend'

Vijf senioren proberen fit te blijven. Ondanks hun hoge leeftijd trainen ze met elkaar in een Rotterdamse sportschool. Maar het fanatieke sporten houdt het verval niet tegen. 'Blijven gaan' laat de confronterende gevecht tegen het strammer wordende lichaam zien, met het besef dat die strijd op den duur altijd wordt verloren.

'Het is echt heel mooi om te zien hoe zij vechten tegen het verval - dat klinkt een beetje oneerbiedig, maar dat is het wel. En daar krijg je zelf ook inspiratie van', aldus regisseur Anneloek Sollart.

Blijven gaan laat de confronterende gevecht tegen het strammer wordende lichaam zien, met het besef dat die strijd op den duur altijd wordt verloren. Hoe kwam regisseur Anneloek Sollart op het idee om vijf senioren te volgen? Wat was haar persoonlijke drijfveer? En had ze ook activistische doelen tijdens het maken van deze docu?

2Doc.nl-redacteur Kitty Munnichs gaat in gesprek met Anneloek Sollart over haar documentaire Blijven gaan in De podcast over documentaire van 2Doc.nl.

Abonneer en luister de podcast in jouw favoriete podcastapp.

Regisseur Anneloek Sollart

De podcast over documentaire - 2Doc.nl

In deze podcast van 2Doc.nl neemt redacteur Kitty Munnichs je neemt mee in de bijzondere wereld van documentaire!

Welke nieuwe docu’s wil je absoluut zien? Waarom zijn bepaalde films zo belangrijk, speciaal of bijzonder? Wat drijft een regisseur om juist deze documentaire te maken? En hoe was het voor de hoofdpersonages om hun verhalen met de wereld te delen? Kitty gaat met regisseurs en hoofdpersonages in gesprek.

Benieuwd naar de andere aflevering van De podcast over documentaire? Hier vind je ze allemaal!

Eindredactie: Annica Peeters