Waar een klein land groot in kan zijn: de documentaire. De gelauwerde Nederlandse documentairetraditie is nog steeds springlevend. Bereid je voor op een aantal lange en korte documentaires die op dit festival in première gaan, elk op hun eigen manier interessant, meeslepend of ontroerend. Welke films dat zijn? Dát blijft een verrassing tot in de zaal, maar een ding is zeker: je hebt ze nog niet gezien, want ze moeten allemaal nog officieel in première gaan. De aanwezige regisseurs beantwoorden vragen over hun films en zijn enorm benieuwd naar de allereerste spontane reacties en bevindingen van het publiek.

Kaarten

Datum: Zondag 29 september
Locatie: Pathé Rembrandt 3
Tijd: 10:00 – 17:30 uur
Prijs: € 22,50

Één onthulling: Afrikaanse bruid

Omdat wij ook begrijpen dat de niewsgierigheid moeilijk te bedwingen is, geven we één titel prijs die tijdens deze dag te zien zal zijn. 

We zijn enorm vereerd dat wij de nieuwste film van Roy Dames en Jos Driessen, Afrikaanse bruid, als eerste mogen vertonen. Het is Roy wederom gelukt een zeer excentriek hoofdpersonage voor een lange periode te volgen. Dit keer geen 16 jaar zoals hij deed voor Foute vrienden, maar wel 6 jaar heen en weer tussen Kenia en België.

De Belgische ex-para Gilbert lijkt gelukkig in Kenia. Hij geniet van het weer, de drank en looft de plaatselijke vrouwen: "Once you go black, you always go black." Zijn vriendinnen vinden dat Gilbert een groot hart heeft en hen beter behandelt dan lokale mannen. Toch broeit er iets. Gilbert worstelt met een oorlogstrauma en drinkt veel. Wat zijn zijn echte motieven? Ook vooroordelen en cultuurverschillen staan in de weg. Zo komt op tragikomische maar vooral op pijnlijke wijze aan het licht hoe problematisch de relatie tussen Gilbert en de levenslustige Afrikaanse vrouwen is.