Waar een klein land groot in kan zijn: de documentaire. De gelauwerde Nederlandse documentairetraditie is nog steeds springlevend. Bereid je voor op een aantal lange en korte documentaires die op dit festival in première gaan, elk op hun eigen manier interessant, meeslepend of ontroerend. Welke films dat zijn? Dát blijft een verrassing tot in de zaal, maar een ding is zeker: je hebt ze nog niet gezien, want ze moeten allemaal nog officieel in première gaan. De aanwezige regisseurs beantwoorden vragen over hun films en zijn enorm benieuwd naar de allereerste spontane reacties en bevindingen van het publiek.

Één onthulling: Niet meer zonder jou

Van alle documentaires die er te zien zijn bij de Documentaireprimeurs-dag, mogen we er een bekend maken. Dat is de intieme documentaire Niet meer zonder jou

De Turks-Nederlandse actrice en schrijfster Nazmiye Oral bespreekt in Niet meer zonder jou met haar moeder alles waar vroeger in het gezin níet over werd gesproken. In gestileerde opnames tonen de vrouwen zich extreem openhartig. De kijker ziet een schurende strijd tussen generaties en een botsing van culturen binnen één gezin.  

Kaarten

Datum: Vrijdag 28 september
Locatie: Pathé Rembrandt
Tijd: 10:00 – 17:30 uur
Prijs: €19,00