Tijdens Movies that Matter zenden we in 2Doc verschillende Movies that Matter-documentaires uit. Lees hier meer over onze programmering.

26/3 De verloren kinderen van het kalifaat

Sinan Can reist met Houssein, vader van twee IS-kinderen, naar Syrië. In de puinhopen van het kalifaat gaat Houssein op zoek naar zijn familie. Ze bezoeken Raqqa, waar zoon Ilyas om het leven kwam. 

27/3 Recruiting for Jihad

Filmmakers Ulrik Imtiaz Rolfsen en Adel Khan Farooq volgen de bekende Noorse moslimextremist Ubaydullah Hussain van zeer dichtbij, met toestemming van Hussain zelf. 

28/3 The Poetess

Hissa Hilal (43), dichteres en activiste uit Saoedi-Arabië zoekt de grenzen op van haar dagelijkse strijd voor verandering. Gesluierd en gekleed in haar niqaab, doet ze mee aan de prestigieuze Million’s Poet-show van Abu Dhabi TV. Hilal is niet alleen charismatisch op het podium, maar ook intelligent en uitgesproken. 

29/3 The Man Who Mends Women

Denis Mukwege is gynaecoloog in Congo en heeft binnen zestien jaar als meer dan 40.000 vrouwen geholpen. Hij ontving onlangs de prestigieuze Sacharov-prijs voor de Vrijheid van Denken, voor zijn inzet in de strijd tegen seksueel geweld. 

Meer 2Doc tijdens Movies that Matter