Woensdag 6 april gaat het Go Short Film Festival van start. 2Doc.nl tipt drie must-see documentaires die draaien op dit festival. Kun je helaas niet bij het festival zijn? Kijk dan een docu on demand!

Kijk hier: 'My Silicone Love' en 'U hebt een probleem'

Kijk ook de Regisseur aan de Keukentafel met regisseur Sophie Dros

Tip 1: Last Day of Freedom

Last Day of Freedom (trailer) from Nomi Talisman &Dee Hibbert-Jones on Vimeo.

Bill Babbitts broer Manny heeft in Vietnam gediend. De getraumatiseerde veteraan heeft een gruwelijke misdaad gepleegd. In de geanimeerde documentaire Last Day of Freedom zit zijn broer Bill met een gigantisch dilemma: moet hij de politie bellen om zijn broer aan te geven? De documentaire werd onder andere genomineerd voor een Short Documentary Academy Award bij de Oscars.

Tip 2: Body Team 12

Body Team 12 - Trailer from David Darg on Vimeo.

Van maart 2014 tot twee maanden terug heerste er een verschrikkelijke ebola-epidemie in Liberië. In Body Team 12 is de kijker getuige van de zware strijd tegen deze ziekte. Een klein team gehuld in hermetisch afgesloten witte en gele pakken haalt lijken op van ebola-slachtoffers om ze later in een massacrematorium te cremeren. Dapper, maar ongeliefd voeren de medewerkers van Body Team 12 hun werk uit. De burgers hebben moeite met hen omdat ze de kans niet krijgen om hun geliefden te begraven. Body Team 12 laat in een ruime dertien minuten het lot van dit team zien in een door ziekte en dood geteisterd Liberië.

Tip 3: Oriental Odyssey

Trailer Oriental Odyssey from Stephane Kaas on Vimeo.

Aanstormend taekwondotalent Mattho Mandersloot (17) legt de lat hoog in de documentaire Oriental Odyssey. Op zoek naar de bakermat van zijn favoriete sport, gaat hij in Oriental Odyssey naar Korea. Hij leert daar van ’Grandmaster Kim’ de finesses van de sport. Mattho is niet alleen bevlogen op het gebied van taekwondo, maar wil ook de allerbeste worden in Grieks en Latijn. We volgen zijn reis naar Korea, zijn aanmelding voor Cambridge en de strijd die hij voert met zichzelf om te groeien en uiteindelijk te winnen. Hoe ver komt de ambitieuze Mattho in zijn strijd naar de top?

Meer Go Short