Na een paar weken ploeteren is het hopelijk tijd voor een groot examenfeest. De examens zijn succesvol afgerond: het zit erop. Maar wat dan? Reizen, studeren of al aan de bak?

Studeren

Vanaf zijn geboorte is al duidelijk dat Ngaa een genie is en de Maori-gemeenschap hoopt hij dat hij de nieuwe president van Nieuw-Zeeland wordt. Op zijn twaalfde studeerde hij al aan de universiteit, maar hij wil meer! Studeren aan Yale in de V.S. Ngaa doet er alles voor aangenomen te worden en op zijn zestiende krijgt hij het voor elkaar. Terwijl zijn vrienden thuis met gewone puberdingen bezig zijn, volgt Ngaa vakken als politieke filosofie en internationaal recht. Er wordt veel van hem verwacht vanuit de gemeenschap, maar kan hij het ook allemaal waarmaken?

In Na de zomer zien we hoe een groepje reformatorische jongeren zich voorbereidt op de stap naar de grote 'boze' buitenwereld. De tijd op de reformatorische middelbare school zit er op. Na de zomer zal een aantal van hen de stap naar HBO of universiteit wagen. Buiten het dorp, buiten het gezin, buiten de jeugdgroep van de kerk. De vraag blijft of ze ook buiten de kaders van geloof en traditie gaan staan.                             

Werken

Loos werk is een podcast over werk. Dat doen we wel allemaal leuk met zijn allen, maar: waarom eigenlijk? Heeft werken wel nut? Professioneel nietsnut Leonie gaat op zoek naar antwoorden.

Reizen

Ken jij het backpackers-dilemma? In de documentaire Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice neemt filmmaker Daan Veldhuizen de kijker mee naar Laos en zien we wat toerisme betekent voor de 'ongereptheid' van een gebied.

Op de hoogte blijven van het laatste documentairenieuws? Volg onze nieuwsbrief.