Documentaire kijken? Maar kun je niet kiezen? Volg andere liefhebbers! 'Ninnoc', 'De Poolse Droom' en 'En un momento dado' zijn de best bekeken documentaires op 2Doc.nl van de maand maart.

Ninnoc (Niki Padidar, NTR, 2015)

Duur: 18 minuten

Waarom moet je doen wat de anderen doen en waarom moet iedereen op elkaar lijken? Ninnoc heeft het moeilijk in de groep. Ze wil zich niet zomaar aanpassen aan de rest, maar ze is ook bang om buitengesloten te worden. Kun je afwijken in een groep? Of kom je dan alleen te staan? In de documentaire Ninnoc kruip je in Ninnocs hoofd. En tref je haar in een leeg schoolgebouw. Kan ze ontsnappen aan de groep of draagt ze die altijd bij zich? Wat laat Ninnoc van zichzelf zien en wat houdt zij verborgen? Een film over uitsluiting en insluiting, over eigenheid, groepsdruk en de gevolgen die zich lijken af te spelen in het hoofd van de mooie en eigengereide hoofdpersoon Ninnoc.

De Poolse Droom (Karin Kooijman, 2Doc.nl, 2015)

Duur: 48 minuten

Je bent jong, hoogopgeleid en Pools. Waar start je je carrière? In De Poolse Droom zien we portretten van de hoogopgeleide Poolse Justyna, Paulina en Ilona die naar Nederland komen om een nieuw leven op te bouwen en hun ambities vorm te geven. De drie vrouwen beginnen onderaan de ladder en hebben net als hun Nederlandse leeftijdgenoten grote dromen: dierenarts, kunstenares of communicatiemedewerker worden, een mooie plek om te wonen en een lieve partner vinden. Hoe bouwen zij hun leven op in een nieuw land met een vreemde taal en een andere cultuur? En hoe gaan ze om met stereotypes en vooroordelen? De Poolse Droom is een universeel verhaal over ambities, doorzettingsvermogen en het vinden van je eigen weg als twintiger met grote dromen. 

En un momento dado (Ramón Gieling, HUMAN, 2004)

Duur: 77 minuten

En un momento dado (2004, Ramon Gieling) is een prijswinnende documentaire over het leven van Cruijff gedurende de periode dat hij voor FC Barcelona speelde. In de film wordt zijn sportieve en culturele impact op de club duidelijk en zijn impact op de rest van Catalonië.